Svenska Dagbladet

"Från Klara till Marieberg" 1961 Mitt första stora uppdrag. Jag arbetade med linnetyger som jag färgade och sydde fast på en grövre linnebotten. Tidningen tryckte upp några förstorade sidor på linnetyg som jag sedan använde på applikationen.

IBM

Mitt andra stora uppdrag var till IBM till deras hus på Gärdet. De har sedan länge flyttat till Kista dit utsmyckningen fick följa med, men IBM har vuxit vidare och var mitt arbete finns nu vet jag inte. IBM var ett världsomspännande företag, det fick mig att tänka som en gammal kartbok och skildrade världen som jag uppfattade den då, på 70-talet, med krig, fattigdom, kolonialism och revolutioner, men också med sol, värme och skönhet.

Danderyds sjukhus

Danderyds sjukhus, psykiatriska avdelningens cafeteria. Det var också en politisk tid, 70-talet. EEC bildades och fattigdomen var stor i världen. Min triptyk innehöll även detta, så det blev diskussioner om vissa detaljer som inte var önskvärda. Men KRO och en viktig konstrecensent försvarade mig och triptyken fick hänga kvar. Jag gjorde den som applikation med former i relief fastsydda på ett grovt smärtingstyg.

Vinetta strumpfabrik, Östersund

En triptyk om Norrland och dess skönhet men utsatthet när det gällde arbetsmarknaden. Mycket riktigt, fabriken har sedan länge flyttat utomlands.

Livsgnistor, Gävle sjukhus

I en bred korridor på kvinnokliniken på Gävle sjukhus. Det blev två vävda bilder, en 7 meter lång och en mindre mittemot. De är vävda med invävda bomullstrasor och transparenta partier i siden och yllegarn.

Hälsouniversitetet Linköping

"Höstvindar", 3 x 4m.

Danshögskolan

"Uppvindar"

Nässjö Folkets park

Ridå till Nässjö Folkets parks teater 1980. Utförd tillsammans med Eva Rodenius.
Loading more...